en-USsq-AL
You are here:   Nositi > Arkiva
  |  Login

2009 - Gazeta Nositi

   Minimize

25 Nëntor - 10 Dhjetor 2009 (Nr. 469)

 • Miratohet Buxheti 2010 -të ardhurat vjetore 361.282.758 lekë nga 408.077.627 në vitin 2009
 • Presidenti Topi: Jeni misionare të shoqërisë civile!
 • Akreditimi, liçensimi dhe çertifikimi i spitaleve
 • Vjeshtë artistike -mori pjesë deputetja Ledina Aliolli, e cila premtoi mbështetje për krijuesit e qarkut

Lexo me teper

   
 

9 - 22 Nëntor 2009 (Nr. 468)

 • Sot vendos edhe ti!
 • Pogradec: Prezantohet Plani Rregullues
 • Pak dritë, për librin Ringjallet Rilindja e Lasgushit!
 • Idealistët i bëjnë ca gjëra që s’i bën njeri

Lexo me teper

   
 

 17 tetor 2009 (Nr. 467)

 • Zoti Peleshi, fjalën e kam unë, apo e ke ti
 • Zogjtë e Nositit - Nga Kopi Kyçyku
 • Cilësia, kërkesa numër 1 - intervistë me z.Ilir Duka administrator i Entit Botues "D.I.J.A Poradeci"
 • “Nositi”: Scriptum manent

Lexo me teper

   

15 - 30 shtator 2009 (Nr. 466)

 • Demokraci e lodhur
 • Shkolla jopublike “Nehemia” drejt finalizimit të identitetit
 • Majestik –një legjendë e kulturës korçare
 • Vetëm ne kemi detyrime ndaj shtetit?

Lexo me teper

   

 25 Gusht - 6 Shtator (Nr. 465)

 • Reagim ndaj prioriteteve të investimeve të qytetit...
 • Turizmi i Vjetër, Vëllezërit Darova, “Kristinka” dhe kitara elektrike
 • Sfidat e turizmit në P O G R A D E C
 • Përsiatje për drurin dhe për ata që e bëjnë të flasë

Lexo me teper

   

13-22 Korrik 2009 (Nr. 464)

 • Basti i humbur i tre liderëve
 • Pojanaku, hon i thellë, kthyer në diell!
 • Pikniku qytezar
 • Të papritura në politikën shqiptare

Lexo me teper

   

20-30 Qershor (Nr. 463)

 • Korçë: Trafik votash në këshillin bashkiak
 • Monitorim i mbledhjes së Këshillit të Bashkisë, Pogradec
 • BASHKIA POGRADEC, Pragrami i investimeve kapitale 2010 - 2014

Lexo me teper

   
 

20 - 31 Maj (Nr. 462)

 • Këshilli i Bashkisë, mblidhet pas 3 muaj heshtje
 • I respektuari Agron Starova
 • Lapidari tek Kalaja
 • DEKLARATE PER SHTYP

Lexo me teper

   
 

4 - 17 Maj (Nr. 461) Në ditën Botërore të Librit
Me rastin e ditës Botërore të librit, shoqata “Unë, Gruaja”, organizoi më datën 23 prill, veprimtarinë masive të titulluar: “Me dashurinë për librin.”

 

Lexo me teper

   

20 Prill - 3 Maj (Nr. 460) ILDKP, gazetarëve: D E N O N C O N I !

Profil: Ramadan Dinoshi:Peng që nuk mbarova një shkollë të lartë
Prozë: MACJA nga Ana Kove
Kulturë: E kuqja në dhomën e gjumit

Lexo me teper

   
 

6 - 19 Prill 2009 (Nr. 459) Tani që jemi në NATO

Luan Starova: Frankofonia më ka hapur dyert kryesore të jetës...

Reforma në drejtësi, sfidë ndaj korrupsionit

Lexo me teper

   
 

18 - 31 Mars 2009 (Nr. 458)  Kryetar me votat e grave
Tryezë në Pogradec në kuadër të projektit “Fuqizimi i gruas”, “Po, Ne jemi”

Bie tregu i apartamenteve

Filial i Universitetit "Fan.S.Noli" në Pogradec

Lexo me teper

   

2 - 15 Mars 2009 (Nr. 457)  Ka vendime që ulin imazhin e gjykatës
Analiza vjetore e Gjykatës së rrethit gjyqësor Pogradec

Spitalet dhe maternitetet drejt mekanizmit të ri të vetëmenaxhimit

"KARNAVALET e Korçës” në Çikago

Lexo me teper

   

11 - 22 Shkurt 2009 (Nr. 456) Pse nuk bëhet transparenca e investimeve të vitit 2008?
Eshtë një pyetje që lindi gjatë raundit të parë për miratimin e projekt buxhetit të vitit 2009 të Bashkisë së Korçës më 2 shkurt, që nuk zgjati më shumë se 43 minuta.

Lexo me teper

   

26 Janar - 9 Shkurt 2009 (Nr. 455) - Sistemi financiar “veresie”
Listat janë mbushur plot dhe “kredia” s’përballohet dot më. Atë politikë sociale që duhet ta bënte shteti me shtresat më të pambrojtura, e ka marrë përsipër deri tani biznesi i vogël, duke shpërndarë mallra veresie.

Lexo me teper

12 - 25 Janar 2009 (Nr. 454) -  Prag-dimri zbret në Pogradec
Eshtë pak si shumë i stërmadh, monumenti i Lasgush Poradecit në lulishten në qendër të qytetit të Pogradecit. Bronzi duket se e ka veshur dy herë poetin më të madh lirik të shqiptarëve, që i qëndron si brinjazi sërish të gjithave.

Lexo me teper

2008 - Gazeta Nositi

   Minimize
   
 

22 - 31 Dhjetor 2008 (Nr. 453) -zhvillohet mbledhja e këshillit bashkiak të Pogradecit

Këshilli: të shtohen edhe prioritete të tjera

Actualitet: Miratohet buxheti i Bashkisë për vitin 2009

Lexo me teper

   

1- 14 Dhjetor 2008 (Nr. 452) Dita e Flamurit
Gati pesëqind vjet më parë në këtë datë, Skënderbeu kishte ngritur flamurin e principatës së tij në Krujë, duke shënuar fillimin e kryengritjes gjëmëmadhe

Lexo me teper

 

18 - 30 Nëntor 2008 (Nr. 451) Arritje dhe sfida të arsimit në qytetin e Lasgushit
Afro 20.000 nxënës dhe mbi 881 mësues fillojnë sivjet sfidën e dijes në rrethin e Pogradecit

Lexo me teper

   

4 - 15 Nëntor 2008 (Nr. 450) Pogradec: gjykata hap dyert
Por shtrohet pyetja: a do ta hedhin këtë hap edhe institucionet e tjera të
drejtësisë? Dhe më tej akoma: a do ta ndjekin këtë shembull edhe institucione të tjera publike për të realizuar transparencën e munguar? Ligji “Për të drejtën e informimit për dokumentet zyrtare” po mbush 10 vjet dhe ende mbetet në letër.

Lexo me teper

Ne duam me çdo kusht të ngremë autoritetin dhe profilin e kryetarit të gjykatës sepse kemi bindje që kjo është mënyra për të ngritur autoritetin e vetë pushtetit gjyqësor në nivelin e kërkuar, qoftë konstitucional, qoftë ligjor, në raport me pushtetet e tjera legjislative ekzekutive ose çdo gjë tjetër.
Lexo me teper...

 

 
Në mëngjesin e  5 Majit, si çdo ditë, por me një minikamera në dorë, zbrita në sheshin para Qendrës Kulturore “Lasgush Poradeci”. Buçima e këngëve partizane u jep forcë dhe krenari të gjithëve, duke u krijuar edhe bindjen se flamurët kombëtarë nuk i valëviste era, por 5 Maji i shenjtëruar me gjakun dhe shpirtin e dëshmorëve.
Lexo me teper...

 

 

me piktorin dhe skenografin e teatrit “A.Z.Çajupi”, Roland Karanxha
Më 24 prill piktori Roland Karanxha u paraqit para artdashësve korçarë me një ekspozitë personale.

Lexo me teper...