en-USsq-AL
You are here:   Mokra > Mokra Arkiva
  |  Login

Arkiva 2008

   Minimize

Nr. 12(128) Dhjetor 2009

  • 10 vjet shoqata mokrare “Pelioni”
  • Njohuri për nënprefekturën e Pogradecit
  • Gorarët mblidhen në Pogradec për festat e 28 Nëntorit
  • VAJZA DHE NIPI NGA PELIONI, DREJTUAN EPIRIN PAS VDEKJES SË PIRROS

Lexo me teper

   

Nr. 11(127) Nentor 2009 Pogradeci me plan të ri rregullues

Plani i ri rregullues do të ketë një shtrirje kohore për 15 vjet dhe parashikon një rritje të popullsisë prej 50 mijë banorë në variantin e parë në të dytin 60 mijë e në tretin 75 mijë banorë.

Lexo me teper

   

Nr. 10(126) Tetor 2009 Mbresa nga Rruga e Kombit

Edhe më e bukur do të bëhet rruga e Mokrës, Qukës–Plloçë
Kishim kohë që mendonim se do të vizitonim trasenë e rrugës në ndërtim Rrëshen Klimash.

Lexo me teper

   

Nr. 9(125) Shtator 2009 - Një dolli vere në Shën Marenë

Me doktor Jani Bashën, Profesor Sazan Çeliku , Ismail Xhaja, Istref Haxhillari, Vasfi Sherri, e tjerë më 18 korrik 2009 vizituan Shë Marenën në Llëngë. Nisja u bë nga dalja e qyteti të Pogradecit e vazhdoi rrugën nëpër fshatin Vërdovë, në Varret e Grekut, emër që mbahet nga të varrosurit, të rënët në luftën e Dytë Italo - Greke.

Lexo me teper

   

Nr. 8(124) Gusht 2009

  • Festa e bashkimit te Guri i Kamjes
  • 17-25 KORRIK 1975, EKSPEDITË KOREOGRAFIKE NË ZONËN E MOKRËS
  • Tunçi i Zikollarëve me kyçet në brez
  • Heroikja dhe e tashmja në një botim

Lexo me teper

Nr. 7(123) Korrik 2009Ja si votoi Mokra më 28 qershor

Slabinja, Proptishti, Vërriri, Homezhi, Trebinja votuan në epërsi për PD-në dhe koalicionin e djahtë, ndërsa Pleshishti, Bishnica, Buzaishta, Homezhi, Potkozhani, Dunica, Kalivaçi votuan bindshëm për PS-në dhe kolalicionin e majtë. Në total Pogradeci votoi djathtas, ndërsa vetë Mokra majtas. PS dhe PD në qarkun e Korçës morën nga 6 deputetë secila.

Lexo me teper

Nr. 6(122) Qershor 2009 - Pelioni, në sofrën bujare të Velçanit 
Libri i shkrimtarit Haki Balliu “Rënia e Pelinoit” u promovua së fundi edhe në shkollën e mesme të Velçanit, më 8 maj

PËR MOKRËN DHE VETEN
Të largohesh nga vendlindja është e vështirë, por është dhe një provë që tregon se sa i lidhur është njeriu me tokën e të parëve, me atë tokë ku treten eshtrat e baballarëve, gjyshërve e stërgjyshërve tanë.

Lexo me teper

   
 

Nr. 5(121) Maj 2009 - Mokra në votime, pjesë e qarkut të Korçës
Kaluan katër vjet dhe ja ku erdhëm përsëri në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare. Nga viti 2005 deri në vitin 2009 kanë ndodhur shumë ndryshime, mes të cilave edhe sistemi zgjedhor i cili këtë herë është rajonal mazhoritar, që do të thotë se Mokra jonë do të zgjedhë dhe do të përfaqësohet në Parlamentin Shqiptar nga një grup deputetësh të majtë e të djathtë të qarkut të Korçës, në të cilën ajo bën pjesë.

Lexo me teper

   
 

Nr. 4(120) Prill 2009 - Mokra, bukuria që kërkon ta jetosh gjatë 
Prania e fëmijëve të shumtë, banesat e mirëmbajtura dhe kopshtet e mbjella me prodhimet e stinës, të tregojnë se Mokra, një krahinë malore në juglindje të Shqipërisë, nuk është braktisur.

 

Lexo me teper

   

Nr. 3(119) Mars 2009 - Pranvera e dhjetë
Eshtë një koincidencë e bukur, të cilën as që do ta mendonim dhjetë vjet më parë, teksa bëheshim gati dhe prisnim me padurim numrin e parë të gazetës “Mokra”.

Lexo me teper

Nr. 2(118) Shkurt 2009 -- Dimri dhe rrugët për në Mokër
Vendlindja shpesh të kthen andej prej nga je larguar. Në këtë janar me dimër, si shumë emigrantë nga Greqia apo Italia, udhëtoja edhe unë për në Velçan

Lexo me teper

Nr. 1 (117) Janar 2009 -- 1999 - 2009, 10 vjet gazetë për Mokrën dhe mokrarët
Në një tavolinë kafeje ‘‘Nesti Maçolli,, në Pogradec ku disa Mokrarë po pini kafenë e ditës dhe bashkë me ta po lexonin dhe komentonin gazetën ’’Mokra,,.

Lexo me teper

Nr.12 (116) Dhjetor 2008 -- Me mokrarët tanë në komunën e Hudënishtit
Para disa kohësh, një lexues i rregullt i gazetës sonë, krahas dashamirësisë që tregonte ndaj gazetës, shprehte edhe shqetësimin e madje nuk mungonte as pakënaqësia e tij se ne nuk po shkruajmë për Hudënishtin, që, sipas tij, është pjesë e pandarë e Mokrës.

Lexo me teper

Nr.11(115) Nentor 2008 -- Nëpër vragat e nëntorëve mokrarë
Historia është lëndë inkadeshente e tejjetëshm, materje fluide përvëluese prej së cilës njerëzimi nuk mund të shkëputet kurrë. E tashmja, po sidomos e ardhmja nuk mund të kuptohen apo spjegohen jashtë historisë, ndaj gjithkaherë kthejmë kokën pas dhe vështrojmë të magjepsur në motmotshmërinë e thjinjur.

Lexo me teper

Mokra 113

Nr. 9(113) Tetor 2008 -- Berisha: "Do të ndërtojmë rrugën e Mokrës"
Përsa i takon autostradës, pas për fundimit të saj nga Korça në Qafë-
Plloçë, po shikojmë me kujdes variantin e rrugës së vjetër ekzistuese drejt
Gurit të Kamjes -Trebinjës, Proptishtit e del në Qukës”

Lexo me teper.

 
Mokra 112

Nr. 8 (112) Shtator 2008 -- Shtatorët dhe sfida shkollore
Në vrundullin e punëve dhe veprimtarive të zakonta përgjatë muajve të tjerë të vitit, përkundër tyre, shtatori sjell gëzim të veçantë për cilindo, fëmjë apo plak, nxënës a prind, mësues ose qytetar i rëndomtë i vendit.

Lexo me teper.

 
 

Nr. 7 (111)  Gusht 2008 -- Gushti, muaj i dhimbjes së thellë
Muaji gusht ka qenë i rëndë dhe i dhimbshëm jo vetëm për familjen Sinani në Slabinjë, apo për atë Ameli Balliut nga Slatina, të Xhevit Allës nga Vërriri etj, të cilët humbën njerëzit e tyre të dashur.

Lexo me teper.